ลาบเลือด




อันดับแรกเฮากะเอาเนื้อสันนอกหรือสันในกะได้มาหั่นบางๆ ส่วนที่มาของเนื้อบ่ต้องถาม ผุเฒ่าว่ามันสิบาป
เสร็จแล้วเฮากะเอาเนื้อมาแซ่เพี้ย แซ่บี (นี่หละที่มาของคำว่าซอยแซ่) ทิ้มไว้ให้เนื้อมันหัน จักครึ่งชั่งโมง
ทีนี่เฮากะเอา ตับ คันแทนา สามสิบกลีบ มาซอย พอแช่เพี้ยเนื้อหันดีแล้วกะใส่เครื่องในลงไป
ใส่ มากพริก ข้าวคั่ว ต้นหอมผักชี ผักชีฝรั่ง สาระแหน่ลงไป ปรุงรสด้วยเกลือ น้ำปลานิดหน่อย ไผมักขมกะใส่เพี้ยสงไปอีก ใส่เลือดลงไป คลุกเคล้าให้เข้ากันตักใส่จานเสริฟพร้อมสี่สิบดีกรี เด้อ

โพสต์ยอดนิยมจากบล็อกนี้

ปัญหาและเฉลยวิชาธรรม นักธรรมชั้นตรี สอบในสนามหลวง วันอังคาร ที่ ๒๙ กันยายน พ.ศ.๒๕๕๒

I miss you all กับ I miss all of you ต่างกันอย่างไร

ปัญหาและเฉลยวิชาอนุพุทธประวัติ นักธรรมชั้นโท สอบในสนามหลวง วันอาทิตย์ ที่ ๒๐ พฤศจิกายน พ.ศ. ๒๕๔๘